Месеци наред София е в хаос, а обединението Продължаваме промяната -

...
Месеци наред София е в хаос, а обединението Продължаваме промяната -
Коментари Харесай

Искам нови избори в София, те са купили и манипулирали предишните, обяви Борисов

Месеци наред София е в безпорядък, а обединяването " Продължаваме промяната - Демократична България " - " Спаси София " демонстрира " импотентност и неспособност ". Така водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разказа обстановката с локалната власт в столицата и разгласи, че желае нови избори.

" Борят се единствено какъв да е същинският кмет - Бонев или Терзиев. Надявах се да създадат някакви комисии най-малко. Ако това, което излезе от експертизите, е правилно, значи Терзиев не е кмет. Те са купили и манипулирали изборите ”, акцентира той.

Борисов загатна и концепцията за закупуване на нови машини за гласоподаване, употребени в Съединени американски щати, които щели да решат казуса с флашките на машините - въпреки да не стана ясно какъв е казусът тъкмо, откакто болшинство отпред с ГЕРБ трансформира скъпите машини в принтери.

Лидерът на ГЕРБ приглася на позицията на общинарите си в столицата, които преди дни за пръв път се усъмниха в резултатите от вота в София - оспорвани сега за кметския избор от Българска социалистическа партия.

" Групата на ГЕРБ-СДС в СОС декларира изрично, че не взе участие нито в “сглобки ”, нито в “заварки ” с хора, чиято победа сега е обект на следствие и инспекция от страна на институциите! ", оповестиха столичните ГЕРБери.

Нито Борисов, нито общинарите му обясниха дали желаят единствено нови избори за кмет или и за общински съвет - макар че нито те, нито левицата оспориха вота за " дребния парламент ".

От левицата оспорват в съда вота на втори тур за кмет - като в началото предоставиха доказателства в над 300 секции, които сочат, че има непреброени гласове и за Васил Терзиев, и за тяхната кандидатка Ваня Григорова, само че за нея - повече. Съдът назначи експертиза на всички над 1600 секции в столицата.

Макар да получиха най-вече гласове от столичани, обедининието ПП-ДБ (СС) все отново има само 23-ма общински съветници, надалеч от нужните 31 за болшинство.

От самото начало бе подложен въпросът дали и в столицата ще се повтори обединението сред довчерашните политически врагове на национално равнище сред ПП-ДБ и ГЕРБ, или обединяването ще потърси гласове от Българска социалистическа партия. Малките обединения в съвета - " Синя София " и " ИТН " - просто нямат нужния брой гласове, тъй че да са задоволителни сами по себе си. От " Възраждане " пък са изключени по дифолт.

Утре, 8 февруари, е следващото съвещание на Столичния общински съвет, на което точка първа и единствена е изборът на ръководител - след 7 несполучливи опита да се избере подобен. Според някои тълкувания на закона, в случай че 3 месеца след първото съвещание на Съвета (което бе на 13 ноември) той не е почнал работа, Общинската изборна комисия го разпуска и организира нови избори. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР